flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась робоча зустріч з обговорення проблемних питань

15 вересня 2022, 15:34

14 вересня 2022 року в залі судових засідань Путивльського районного суду Сумської області було проведено робочу зустріч за участі судді Путивльського районного суду Сергія Миколайовича Токарєва, начальника Конотопського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Олени Сергіївни Подольської, старшого секретаря суду Дар’ї Володимирівни Мужецької та секретаря суду Катерини Андріївни Бровкіної. Мета проведення зустрічі – обговорення проблемних питань, які виникають під час виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі та реалізації досудової пробації.

В ході зустрічі обговорювались проблемні питання виконання покарань за вироками суду, які винесені на підставі угод про визнання винуватості та угод про примирення в разі невиконання таких угод, застосування призначених судом адміністративних стягнень до військовослужбовців, що в умовах воєнного стану є проблемним через відсутність відповідної судової практики, терміни направлення ухвал щодо підготовки досудових доповідей та ряд організаційних питань, що виникають при організації виконання органом пробації вироків та постанов суду.

В результаті проведеної зустрічі присутні домовились про подальшу співпрацю. Внаслідок спілкування суддя Сергій Миколайович Токарєв поділився досвідом, що значно вплине на рівень забезпечення виконання судових рішень уповноваженими органами з питань пробації.

Проведення зустрічей, спрямованих на підвищення якості виконання судових рішень, є однією з форм співпраці суду, правоохоронних органів та органу пробації та приносить свої позитивні результати в досягненні єдиної спільної мети – дотримання законності та правопорядку.