flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок відносно особи, яка ухилялась від призову на строкову військову службу

18 червня 2018, 11:06

18 червня 2018 року суддею Путивльського районного суду Сумської області Крєпким Сергієм Івановичем закінчено розгляд кримінального провадження та ухвалено вирок громадянину Л., обвинуваченому у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 335 КК України, а саме ухилення від призову на строкову військову службу.

Так, згідно з вироком суду, в листопаді 2015 року обвинувачений Л., пройшовши військово-лікарську комісію, за результатами  якої його було визнано придатним до військової служби, прибув до Сумського ОВК.

Перебуваючи в Сумському ОВК, обвинувачений Л., достовірно знаючи про свою придатність до проходження строкової служби, діючи з прямим умислом, не бажаючи виконувати свій конституційний військовий обов’язок, передбачений ст. 65 Конституції України, з метою ухилення  від призову на строкову військову службу, не маючи права на відстрочку від призову, від проходження служби - відмовився (аргументуючи це необхідністю додаткового медичного обстеження) та  ухилився в такий спосіб від призову на строкову військову службу.

Обвинувачений Л. свою вину визнав частково.

Обставини, які пом’якшують та обтяжують покарання, відсутні.

Суд визнав виним Л. у вчиненні злочину, передбаченого ст. 335 КК України і призначив йому покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік.

Пошук інформації щодо прийнятого рішення по  кримінальному провадженню можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 584/493/16-к ( пр. 1-кп/584/2/18).