flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 1 січня 2020 року діють нові реквізити для сплати судового збору та інших платежів

02 січня 2020, 08:55

 Шановні відвідувачі суду!

Нагадуємо, що 1 січня 2020 року діють нові реквізити для сплати судового збору та інших платежів.

Оновлені реквізити рахунків для зарахування судового збору та інших рахунків для зарахування надходжень до бюджетів при розгляді справ у суді, що почали діяти з 1 січня 2020 року,  Ви можете знайти на офіційному веб-сайті Путивльського районного суду Сумської області  в розділі «Громадянам», рубрика «Судовий збір».

Нагадуємо, що відповідно до статті 4 Закону України «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» з 1 січня 2020 року встановлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу в розмірі 2102 грн 00 коп.

Для полегшення процесу розрахунку судового збору  на офіційному веб-сайті Путивльського районного суду Сумської області,  існує калькулятор судового збору https://pt.su.court.gov.ua/sud1814/gromadyanam/tax/. Щоб скористатись ним, зайдіть на офіційний веб-сайт суду або, потім знайдіть розділи «Судовий збір» – «Онлайн оплата судового збору». Далі на екрані з’являється онлайн-таблиця ставок судового збору. Для того, щоб розрахувати суму збору, необхідно вибрати відповідний вам варіант з таблиці (наприклад, за поданням до суду позовної заяви майнового характеру). Після цього з’явиться віконце з пропозицією ввести суму позову для розрахунку відповідної суми судового збору. Для формування онлайн-квитанції треба ввести такі відомості: ПІБ, адресу, ідентифікаційний номер платника податків і дату платежу. Платіжні реквізити і необхідна сума для перерахування судового збору будуть сформовані автоматично.